AFA Algen poeder 125 gram

Artikelnummer: 5520125

Afa-algen (Klamath blue green algae) 125 gram
Deze bijzondere Afa-alg die haar naam dankt aan haar Latijnse benaming (Aphanizomenon flos aquae) is beslist een ideale aanvulling voor uw dagelijkse voeding. Spirulina en Chlorella wordt door de mens in eigen vijvers gekweekt, maar de Afa-alg komt rechtstreeks uit de ongerepte natuur. Op 1500 meter hoogte groeit deze blauwgroene oeralg in het Klamathmeer, een groot meer van 360 vierkante kilometer.  

Eigenschappen, voordelen van en bijzonderheden over onze Klamath Afa-algen
in het wild groeiende, blauwgroene alg, rijk aan krachtige voedingsstoffen
rijk aan chlorofyl en vitamine B12
door speciale oogstcyclus geen blauwalgen aanwezig
voldoet aan de biologische richtlijnen (USA gecertificeerd)
tabletten bevatten geen hulpmiddelen of vulstoffen
speciale filters en centrifuges bieden een bijzonder zuiver product
elke oogst (!) wordt geanalyseerd op residuen
innovatieve boot voor oogsten met gespecialiseerde koeltechniek en laboratorium aan boord
al meer dan 12 jaar ervaring in het verzamelen en verwerken van de algen


Uitgebreide informatie Afa-alg

Ongeveer 7000 jaar geleden was er een grote explosie van een vulkaan. Daardoor stroomt er tot op de dag van vandaag per jaar 100.000 ton vruchtbare vulkanische as vanuit het kratermeer via 17 beken en rivieren in het Klamathmeer. in dit gebied vind je unieke flora en fauna, zoals de zeldzame witkopadelaar. Dit gebied met ideale klimatologische omstandigheden (de temperaturen liggen tussen 30 graden (plus) in de zomer en 45 graden onder nul in de winter) vormen de basis voor deze plant met een overvloed aan ingrediënten. De Afa-alg wordt dan ook in vele vakpublicaties en boeken bestempeld als het levensmiddel dat wereldwijd de meeste voedingstoffen bevat. Als wildgroeiend totaalorganisme heeft het een hogere voedingsstofdichtheid dan ieder ander bekend levensmiddel.   

EEG-metingen in het kader van een placebogecontroleerde studie aan de Universiteit van Mexico tonen aan, dat de Afa-alg specifieke delen van de hersenen stimuleert. Uit de metingen van de hersenstromen laat zich een verbetering van de hersenintegratie afleiden en verdere tests laten zien dat die delen van de hersenen - die met concentratiestoringen, depressies, prikkelbaarheid, slecht geheugen en slaapstoornissen in verbinding staan - beter met elkaar verbonden zijn.   

Runderlever wordt beschouwd als de voornaamste bron van vitamine B12, belangrijk voor ons bloed. In de blauwgroene algen bevindt zich 2 tot 3 keer zo veel van deze vitamine als in runderlever. Alle essentiële aminozuren zijn aanwezig in de Afa-alg, net als 12 van de belangrijkste vitamines. Tot nu toe werden meer dan 40 mineraalstoffen gevonden die aan enzymen zijn gebonden (wat het makkelijk maakt voor het lichaam om ze op te nemen). Daaronder ook het meervoudig onverzadigde alpha-linoleenzuur, dat binnen het lichaam wordt omgezet in de vetzuren EPA en DHA. Van alle planten op aarde bevatten Afa-algen de meeste bladgroenkorrels (cholorophyl) en tevens 60% eiwitten. Dit is een verhouding die gelijk is aan die van het menselijk lichaam. De eiwitten worden voor 90% opgenomen. Ter vergelijking: vlees levert slechts 20% eiwit en is veel slechter opneembaar. Vlees is uiteraard door zijn grote ecologische impact ook erg milieuonvriendelijk. De alg bevat waardevolle onverzadigde vetzuren, zoals gammalinolzuur. Dit is een van de meest waardevolle, meervoudig onverzadigde vetzuren in de moedermelk, die tot nu toe slechts in weinig levensmiddelen is aangetroffen. Eén capsule van 500 mg bevat meer bladgroen dan een hele krop sla.   

Oudere mensen eten vaak minder en kunnen de voedingsstoffen uit het eten slechter opnemen. Hierdoor worden ze ook eerder getroffen door een tekort aan vitale stoffen. Veelal ontbreken vitamine C, zink, bètacaroteen, vitamine B1 en B12, foliumzuur, gammalinolzuur, magnesium, molybdeen, chroom, calcium en ook ijzer. Het complete organisme van de Afa-alg bevat deze stoffen in licht verteerbare vorm.   

Afa-algen voor
  
verbetering van het afweersysteem
aanzienlijke verbetering van de hersenfunctie
meer vitaliteit en energie
het aanvullen en in evenwicht brengen van tekorten aan vitale stoffen
activeren van de eigen geneeskracht
het voeden van alle essentiële aminozuren en meer
pure natuurlijke zonne-energie vol waardevolle stoffen!


Gebruiksaanwijzing Afa-alg
2 theelepels (ongeveer 1,5 g) per dag in ontbijtgranen melk , fruitsap, ontbijtgranen , yoghurt, fruitsalade of smoothie! Bij voorkeur een half uur voor de maaltijd.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »