Artikelnummer:
93101000
Levertijd:
Levertijd 1-3 werkdagen

€19,95 €16,96

Incl. btw

Korte omschrijving
Abrikozenpitten zult u zich hebben afgevraagd, zitten daar waardevolle voedingstoffen in? Abrikozenpitten zijn niet slechts het overblijfsel van de zoete vrucht, maar bevatten een verscheidenheid aan aminozuren, vitaminen en essentiële mineralen. Qua smaak en uiterlijk lijken de pitten of zaden op de licht zure smaak van amandelen.

Inhoud en Kwaliteit
Abrikoospitten bevatten onder andere kalium, fosfor, magnesium en calcium. Ook hoge niveaus van de sporenelementen ijzer, zink en mangaan behoren tot de voedingstoffen van de abrikoospit.

  • Fosfor ondersteunt de energiestofwisseling en is een belangrijk onderdeel van DNA en RNA moleculen.
  • Kalium regelt de waterhuishouding van de cellen
  • Calcium is een bouwsteen voor botten en tanden
  • Magnesium is essentieel voor het spierennetwerk  
  • De sporenelementen zijn belangrijk voor het onderhoud aan rode en witte bloedcellen (hematopoëse), het hormonale evenwicht, wondgenezing en het immuunsysteem
  • In hoge concentratie komen de B, C en E vitaminen voor. Het bevat ook vitamine B17 (amygdaline)

Kwaliteit staat bij Health Winkel altijd voorop. De pitten worden dan ook getest op residuen van bestrijdingsmiddelen en hebben een biologische certificering verkregen (NL-ECO-006). De wilde abrikozenpitten worden op de hand gesorteerd, in tweeën gesneden, gedroogd en op zorgvuldige wijze gekraakt om volledige kwaliteit te waarborgen.

Inhoud per verpakking: 1000 gram BIO abrikozenpitten.

Mineralen per 100 g:

Magnesium: 234 mg
Kalium: 599mg
Vitamine B1: 0810 mg
Vitamine E: 4mg
Calcium: 26 mg
Fosfor: 508mg

Gebruiksaanwijzing

Neem als volwassenen met een lichaamsgewicht van meer dan 60kg 6-8 zaden per dag

De aanbevolen dagelijkse inname niet overschrijden, vitamine B17 ook als amygdaline bekend geeft bij vertering een blauwzuur vrij wat niet in te hoge waardes in uw lichaam aanwezig mag zijn. Voedingssupplementen kunnen op korte termijn verkeerde voeding of de gevolgen van ondervoeding, bijvoorbeeld als gevolg van een dieet, opheffen. Maar ze zijn geen vervanging voor een evenwichtige en gevarieerde voeding. Buiten het bereik van kinderen bewaren.
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
(0)