Brands of Nature BIO Spirulina poeder 500 gram

Hoge kwaliteit voor een eerlijke prijs.
Artikelnummer:
3300500
Levertijd:
leverbaar

€32,95

Incl. btw

Brands of Nature: Biologisch Spirulina poeder 500 gram

Informatie:
De wetenschappelijke naam van deze Spirulina alg is Arthrospira Platensis en wordt gekweekt op een schiereiland in de Zuid-Chinese zee. Deze locatie is ideaal voor de het kweken van algen aangezien de omgeving consequent warme temperaturen biedt en lange uren zonneschijn, die essentieel zijn voor productieve groeicijfers. De boerderij is omgeven door ongerepte natuurlijke bossen is volledig geïsoleerd van stedelijke gebieden en bronnen van verontreiniging door landbouw. De Spirulina wordt routinematig getest op de aanwezigheid van kwik, lood en andere verontreiniging zodat het eindproduct volledig zuiver is en er geen risico’s zijn van vergiftiging door zware metalen. Bovendien worden er dagelijks monters van het water genomen die de ph waarde en de optische densiteit aflezen, die informatie geeft over de concentratie van Spirulina in het water en vertelt wanneer er geoogst kan worden. Het duurt twee maanden van continue groei voordat er voor het eerst geoogst kan worden, daarna gaat de groei zo snel dat het daarna elke week geoogst kan worden.

Omdat Spirulina een hoge tolerantie heeft van zout en gedijt in sterk alkalisch water, groeit zij meestal in een monocultuur aangezien de meeste micro-organismen niet kunnen overleven in de omgeving die zij verkiest om te groeien. Dit betekent dat kweken van organische Spirulina zonder chemische bestrijdingsmiddelen kan omdat de omstandigheden voor verontreinigende organismen van nature  al onherbergzaam zijn.

De Spirulina wordt door een fijn scherm van gaas uit het water gefilterd die de kleine spiraalvormige filamenten opvangt. De verzamelde Spirulina wordt vervolgens gezeefd en overgebracht naar de wasvijver, daar wordt de Spirulina met de hand door kleinmazige zeven gefilterd om ervoor te zorgen dat er alleen pure Spirulina overblijft. De natte Spirulina gaat in een droogkamer die snel alle vocht door verdamping verwijdert, met behoud van de voedingswaarde blijft een fijn groen poeder over dat onmiddellijk kan worden verpakt, of samengeperst tot Spirulina tabletten.

Voordelen voor de gezondheid:
In tegenstelling tot landplanten, heeft Spirulina geen harde cellulose celwand waardoor zij licht verteerbaar is. Zij is voornamelijk samengesteld uit proteïne (tot 70%) en bevat alle essentiële aminozuren (die het menselijk lichaam niet zelf kan aanmaken en via voeding moet verwerven), die van vitaal belang zijn voor weefselherstel en groei. Het bevat ook hoge niveaus van de mineralen ijzer, zink, selenium, kalium en calcium, die bijdragen aan de ontwikkeling van gezonden botten en bloedcellen en immuniteit en het geheugen kan helpen ontwikkelen bij jonge kinderen. Spirulina is een goede bron vitaminen  B1 , B2 , B3 , B6, B9 en B12  die zijn nodig voor een gezond zenuwstelsel en interne organen, vitamine D die doormiddel van calcium verkregen wordt kan helpen botziekten zoals rachitis , osteoporose te voorkomen. Vitamine A onderhoudt gezond zicht en ogen. Het bevat ook hoge niveaus van de natuurlijke antioxidanten vitamine C en E , die helpt bij het beperken het produceren van vrije radicalen en bestrijden van celschade.

Goed voor het milieu:
Biologisch gekweekte Spirulina is de meest milieuvriendelijke bron van eiwitten op aarde beschikbaar, zij heeft een bijzonder pakket aan voedingstoffen en kan gekweekt worden op stukken land dat ongeschikt is voor andere vormen van landbouw. In tegenstelling tot de landbouw van dieren dat een van de grootste uitstoters van broeikasgassen is (34kg CO2 per kilogram vleeseiwit), verwijderd Spirulina koolstofdioxide uit de atmosfeer terwijl zij groeit,

Omdat Spirulina zo snel reproduceert en zelf energie produceert uit zonlicht is de landbouw ervan ook zeer energiezuinig, geen van de biomassa energie wordt verspild of verloren tijdens het productieproces en bijna alle voedingsmiddelen kunnen worden bewaard zodat uiteindelijk goed verteerbare eiwitten en vitaminen overblijven uit de eerste fase van de voedselkringloop.

Gebruiksaanwijzing Spirulina poeder

Dagelijks 10 tot 15 gram mixen met  bijvoorbeeld water, vruchtensap, granen, pudding of yoghurt. Spirulina kan ook toegevoegd worden aan salades of soepen om zo een krachtige dosis van eiwitten, vitaminen en mineralen toe te voegen aan uw dagelijkse voeding. Niet invriezen. Op kamertemperatuur bewaren en uit de buurt van direct licht houden.

Informatie over de voedingswaarde per 100 gram

 

Energie
Proteïne
Vetten
Waarvan verzadigde vetzuren
Waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren
Waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren
Koolhydraten
Waarvan suikers
Voedingsvezels
Natrium
Thiamine
Ridoflavin
Vitamine E
Niacine
Zink
IJzer
Chlorofyl
Linoleenzuur
Fycocyanine

309 kcal (1306  kJ)
56,6 g
4,1 g
1,3 g
1,5 g
1,4 g
11,3 g
3,7 g
16,4 g
0,3 g
1,4 mg        100% ADH
6,9 mg        431% ADH
13 mg         130% ADH
5,9 mg          32% ADH
3,3 mg          22% ADH
82,7 mg      590% ADH
1179 mg
940 mg
12800 mg

Voor meer informatie over Spirulina klik hier.
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
(0)