Bio Chia zaden 1000 gram

Chia zaad zijn rijk aan omega-3 en -6 vetzuren. Chia zaad staat ook wel bekend als Salvia Hispanica. Dit zaad kent zijn oorsprong bij de intelligente cultuur van de Azteken Bestel de chia zaden hier in biologische kwaliteit.

Artikelnummer: 94101000

Chia-zaad 1000 gram

Chia kent zijn oorsprong bij de intelligente cultuur van de Azteken, oorspronkelijk afkomstig uit Mexico. Het werd in die tijd al als belangrijke voedingsbron beschouwd. Chia-zaad staat ook wel bekend als Salvia Hispanica. De chia-zaden zijn rijk aan omega 3 en omega 6-vetzuren, en kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden in de keuken. Chia-zaad kan rauw worden gegeten, een manier waarop je proteïne, vetten en vezels binnenkrijgt. Het is ook ideaal voor de vegetariër.

Gebruiksaanwijzing: Chia-zaad

Volwassenen nemen 2 eetlepels per dag. Chia-zaden kunnen worden gebruikt in salades, ontbijtgranen, yoghurt of als toevoeging aan brooddeeg (max. 5%). Bovendien kunt u een gelei maken. Meng hiervoor 1 deel Chia-zaad en 7 delen water. Laat het mengsel minstens 10 tot 20 minuten wellen voordat u het gebuikt. Neem van deze gelei 2 eetlepels per dag, bijvoorbeeld als tussendoortje. Deze gelei is maximaal 5 dagen houdbaar in de koelkast.

Deze Chia-zaden (seeds) zijn afkomstig van biologische landbouw en dragen o.a. het EKO- en het European Organic Farming-keurmerk. Dit garandeert uitsluitend de beste kwaliteit zaden voor u, boordevol met omega 3 en 6.

health-winkel-eko-organische-landbouw-keurmerk.png

Informatie over de voedingswaarde per 100 gram
Calorieën
Totaal vet
Verzadigd vet
Omega-6 vetzuren
Omega-3 vetzuren
ver.. onverzadigde vetzuren
Cholesterol
Koolhydraten
Vezels totaal
oplosbare voedingsvezel
onoplosbare voedingsvezels
Eitwit
524 kcal (2194 kJ)
31,4 g
3,1 g
5,9 g
20,36 g
2,1 g
0 g
37,5 g
33,7 g
4 g
29,7 g
21,2 g
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »