Fucoidan Bruinalgen zeewier extract 90 capsules

Artikelnummer: 561090
Aantal: 5

Fucoidan Bruinalgen (zeewier) extract 90 tabletten

Kies voor kwaliteit en puurheid exclusief te verkrijgen bij dé Health Winkel van Nederland.

Wat maakt Fucoidan nou zo’n bijzonder supplement? Zeewier wordt in sommige Aziatische culturen al honderden jaren gebruikt, in het bijzonder bepaalde bruin zeewier soorten zijn vereerd om hun vermogen het genezingsproces te versnellen en een goede gezondheid te behouden. Het belangrijkste ingrediënt is een complexe groep polysachariden wat de naam Fucoidan draagt. Deze groep van suikers bestaat uit fucose, glucose, mannose, xylose en galactose. Deze essentiële suikermoleculen zijn allemaal zeer belangrijk voor een optimale werking van de cellulaire communicatie binnen het lichaam.

Vele laboratorische onderzoeken zijn gewijd aan Fucoidan, waaruit vervolgens weer meerdere gezondheidsclaims uit voort zijn gekomen. Zo wordt beweert dat Fucoidan een belangrijke rol speelt bij de apoptose van cellen. Cell Apoptose is een proces waarbij de zieke cellen zichzelf vernietigen met behoud van de gezonde. De resultaten van de onderzoeken zijn onderbouwd door de voedselinname van de Japanse inwoners van Okinawa te onderzoeken die bekend staan om hun hoge levensverwachting.

De belangrijkste ingrediënten van Fucoidan zijn fucoxanthine en jodium. Deze stoffen helpen de stofwisseling te verhogen en meer vet te verbranden dan u zou bereiken met enkel een dieet en door te sporten.  Het product wordt vaak gebruikt om het immuunsysteem te verbeteren, denk hierbij ook aan mensen met IBS of andere verwante ziektes. Verder kan Fucoidan mensen helpen die leiden aan diabetes omdat het helpt de hoge bloeddruk te verlagen. Dit wordt veroorzaakt door het vertragen van de afgifte van glucose in het bloed. Ook voor mensen die een risico lopen op diabetes of pre-diabetes kan Fucoidan een middel zijn te helpen het bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Ook wordt Fucoidan genoemd voor het bestrijden van artritis, herpes te stabiliseren, het voorkomen en behandelen van obesitas en het voorkomen van hart- en vaatziekten. Dit laatste doordat het als antistollingsmiddel en bloed verdunnend werkt waardoor het risico op bijvoorbeeld een hartaanval wordt verlaagd. Kortom: Een hoop bijzondere eigenschappen voor een volledig natuurlijk product!

Inhoud/kwaliteit

Eén capsule bevat 600mg Fucoidan Bruinalgen extract en 100mg hydroxypropylmethylcellulose voor de capsule zelf. De totale inhoud bevat 90 tabletten van 700mg = 63 gram.

85.71% Fucoidan Bruin zeewier Extract
14.29% hydroxypropyl methylcellulose (capsule)

Het zeewier extract is hetgeen de meeste mensen het slijmerige deel van het bruine zeewier zou noemen, Tijdens het extractieproces wordt het zeewier zongedroogd, gewassen en opnieuw gehydrateerd. Het werkzame gedeelte wordt dan doormiddel van een fijnmazig gaas verwerkt zodat resterende plantonderdelen gescheiden worden en zo een puur product overblijft. Dit overblijfsel wordt dan vervolgens direct verwerkt tot capsules.

De capsules zijn vrij van dierlijke substanties, gluten en suiker. Zij bevatten verder ook geen kleurstoffen, smaakstoffen en zijn daarmee vrij van kunstmatige toevoegingen. Voor de capsules worden ook zuivere stoffen gebruikt zonder verdere aanvulling.

Gebruiksaanwijzing
De capsules bij voorkeur een half uur voor de maaltijd in te nemen, met voldoende water. Maximaal 4 tabletten per dag. De aanbevolen maximale dosis mag niet overschreden worden.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »