Bio Chia zaden 500 gram

Chia zaad staat ook wel bekend als Salvia Hispanica. Chia zaad kent zijn oorsprong bij de intelligente cultuur van de Azteken oorspronkelijk afkomstig uit Mexico. De chia zaden zijn rijk aan omega-3 en -6 vetzuren, en kunnen voor verschillende doelei...

Artikelnummer: 9410500

Chia-zaad 500 gram

Chia kent zijn oorsprong bij de intelligente cultuur van de Azteken, oorspronkelijk afkomstig uit Mexico. Het werd in die tijd al als belangrijke voedingsbron beschouwd. Chia-zaad staat ook wel bekend als Salvia Hispanica. De chia-zaden zijn rijk aan omega 3 en omega 6-vetzuren, en kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden in de keuken. Chia-zaad kan rauw worden gegeten, een manier waarop je proteïne, vetten en vezels binnenkrijgt. Het is ook ideaal voor de vegetariër.

Gebruiksaanwijzing: Chia-zaad

Volwassenen nemen 2 eetlepels per dag. Chia-zaden kunnen worden gebruikt in salades, ontbijtgranen, yoghurt of als toevoeging aan brooddeeg (max. 5%). Bovendien kunt u een gelei maken. Meng hiervoor 1 deel Chia-zaad en 7 delen water. Laat het mengsel minstens 10 tot 20 minuten wellen voordat u het gebuikt. Neem van deze gelei 2 eetlepels per dag, bijvoorbeeld als tussendoortje. Deze gelei is maximaal 5 dagen houdbaar in de koelkast.

Deze Chia-zaden (seeds) zijn afkomstig van biologische landbouw en dragen o.a. het EKO- en het European Organic Farming-keurmerk. Dit garandeert uitsluitend de beste kwaliteit zaden voor u, boordevol met omega 3 en 6.

health-winkel-eko-organische-landbouw-keurmerk.png

Informatie over de voedingswaarde per 100 gram
Calorieën
Totaal vet
Verzadigd vet
Omega-6 vetzuren
Omega-3 vetzuren
ver.. onverzadigde vetzuren
Cholesterol
Koolhydraten
Vezels totaal
oplosbare voedingsvezel
onoplosbare voedingsvezels
Eitwit
524 kcal (2194 kJ)
31,4 g
3,1 g
5,9 g
20,36 g
2,1 g
0 g
37,5 g
33,7 g
4 g
29,7 g
21,2 g
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »