Iswari Superfoods - Kokosbloesem suiker 250gr

Kokosnoot Suiker is een gezond alternatief voor geraffineerde witte suiker, geproduceerd uit de bloesems van Indonesische kokospalmbloemen.

Artikelnummer: is6854

Duurzaam en fair trade

Kokosnoot Suiker is een gezond alternatief voor geraffineerde witte suiker, geproduceerd uit de bloesems van Indonesische kokospalmbloemen. De nectar wordt met de hand geoogst door inheemse boeren die in de hoge bomen klimmen om de rijke nectar te verzamelen die, eens terug in het dorp, door de lokale vrouwen wordt verdampt om de suikerkristallen te produceren.

Rijk aan vitamine B, waaronder zelfs B12, en mineralen zoals kalium, fosfor, zink, magnesium en ijzer. Een gezonde zoetheid waar je zonder schuldgevoel van kan genieten.

Volgens de FAO (Food and Agriculture Organisation) is deze zoetstof de meest duurzame suiker, omdat een kokospalmplantage per oppervlakte meer suiker oplevert dan een rietsuikerplantage of suikerbietenveld.

Bovendien heeft ongeraffineerde kokosbloesemsuiker belangrijke antioxiderende eigenschappen, volgens de ORAC-schaal (Oxygen Radical Absorbance Capacity) maar liefst 2200/100g!

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »