Mattisson - Absolute Chia Zaden Wit Biologisch 250g

Chia Seeds of zaden zijn afkomstig van de bloemen van de Chiaplant (Salvia Hispanica). Deze plant werd door de Maya’s en Azteken al voor onze jaartelling gebruikt als medicijn. 250gr

Artikelnummer: MT1546

ACTIE:

Bestel t/m 03-05 >€50 aan Superfoods en krijg deze Chiazaden GRATIS!

Absolute Chia Seeds Raw White Bio

Productinformatie:

Chia Seeds of zaden zijn afkomstig van de bloemen van de Chiaplant (Salvia Hispanica). Deze plant werd door de Maya’s en Azteken al voor onze jaartelling gebruikt als medicijn. Chia zaden werden daarnaast gegeten als krachtmiddel voordat er een reis gemaakt werd of voordat er gevochten werd. Tegenwoordig worden de chia zaden in Midden-Amerika nog steeds gebruikt bij het koken. Chia zaden bevatten van nature veel omega-3 vetzuren, voedingsvezels, antioxidanten, vitaminen, eiwitten en mineralen en worden met recht tot de Superfoods gerekend.

De kleur van de bloemen is bepalend voor de kleur van de zaden. "Witte" Chia Seeds zijn van dezelfde plant (Salvia Hispanica) afkomstig als de "zwarte" Chia Seeds. 
Echter Mattisson Absolute Chia Seeds Raw White Bio zijn van nature rijker aan omega-3 vetzuren (20 gram per 100 gram zaad) dan Mattisson Absolute Chia Seeds Raw Bio (13 gram omega-3 per 100 gram zaad).

Mattisson Abolute Chia Seeds Raw White Bio zijn vrij van smaak- of kleurstoffen, conserveringsmiddelen, zuivel, soja, maïs, rijst en bijenwas. 

Verkrijgbaar in een verpakking van 250 gram.

Land van herkomst: Mexico


Gebruiksadvies:

Chia zaden passen prima in een actieve en gezonde levensstijl en zijn ideaal voor 55-plussers en sporters. Chia zaden worden gemakkelijk door het menselijk lichaam verteerd en hoeven niet zoals bij lijnzaad gemalen te worden.

1-3 x daags 1-3 theelepels chia zaden toevoegen aan muesli, yoghurt, salade, smoothie of soep. In contact met water zwellen de zaadjes licht op en scheiden een gel af. Dit is een natuurlijk proces en de gel kan gewoon gedronken worden. De snelste en eenvoudigste manier om chia zaden te gebruiken is om een eetlepel aan een glas vruchtensap toe te voegen. Laat dit 5 minuten staan en roer het geheel nogmaals door.
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »