Mattisson - Absolute Matcha Powder - Instant 125g

Matcha is de enige groene theesoort waarbij het gehele theeblad in de vorm van poeder wordt gedronken. Alle aanwezige gezondheidsondersteunende ingrediënten worden maximaal genuttigd omdat niets met het theezakje weggegooid wordt. 125gram

Artikelnummer: MT2193

Absolute Matcha Powder - Instant


Productinformatie
 
Matcha wordt gemaakt van jonge bladeren van de theeplant Camellia Sinensis. Alleen de fijnste en hele bladeren worden na de oogst gestoomd en aan lucht gedroogd. Na het schoonmaken en het ontstelen worden de bladeren langzaam op graniet vermalen tot een heel fijn groene theepoeder of Matcha. Matcha wordt exclusief in japan op een traditionele en unieke wijze geteeld.
De theebladeren worden slechts in het voorjaar geoogst. De theeplant wordt 3 weken voor het oogsten gedeeltelijk afgedekt voor het zonlicht. De plant reageert op deze veranderde situatie door o.a. meer chlorofyl aan te maken. Dit zorgt ervoor dat de bladeren een diepgroene kleur krijgen. Macha was vroeger voorbehouden aan het keizerlijke hof en werd het beschouwd als een medicinale drank.   


Mattisson Matcha Powder Bio bevat uitsluitend gemalen organische bladeren van de Camellia Sinensis met groene thee extract. Dit product bevat geen gist, zuivel, mais, bijenwas, soja, rijst, smaak- of kleurstoffen en conserveringsmiddelen.

Verkrijgbaar in een verpakking van 125 gram.


Belangrijk
Matcha is de enige groene theesoort waarbij het gehele theeblad in de vorm van poeder wordt gedronken.
Alle aanwezige gezondheidsondersteunende ingrediënten worden maximaal genuttigd omdat niets met het theezakje weggegooid wordt.
Matcha poeder is van nature rijk aan anti-oxidanten (o.a. polyfenolen). De polyfenolen behoren tot een grote groep van stoffen die het lichaam beschermen.
Testen laten zien dat de ORAC-waarde (of anti-oxidantwaarde) van Matcha bijzonder hoog is (138400 per 100 gram).
Slechts een paar koppen Matcha thee per dag voorzien in de dagelijkse anti-oxidant behoefte. Daarnaast bevat Matcha poeder een bron van vezels, mineralen en eiwitten.Gebruiksadvies 
Bij een traditionele theeceremonie wordt Matcha bereid door aan heet water (60-70°C) 1-3 maatscheppen Matcha Powder toe te voegen.
Dit wordt vervolgens met een bamboe garde gedurende maximaal 30sec. opgeklopt tot een schuimige groene thee. Als men langer opklopt dan wordt de Matcha erg bitter. Minder traditioneel maar net zo gezond; meng 1-2 eetlepels Matcha Powder met vruchtensap, smoothie of healthdrink.
In Azie wordt Matcha Powder ook toegevoegd aan allerlei gerechten. Het geeft een mooie groene kleur en verrijkt de maaltijd.
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »