Royal Green - Royal Green Kokosbloesem suiker 200gr

Kokosbloesem suiker van Royal Green. Gezond, lekker en ideaal om bijvoorbeeld rietsuiker te vervangen.Leverbaar in 200gr en 900gr.

Artikelnummer: 73050

Royal Green kokosbloesem suiker


Uit de zoete nectar van de bloemen van de tropische kokospalm kan de zogenaamde kokosbloesem suiker worden gewonnen. Deze suiker is zeer gezond en is een ideale vervanger van rietsuiker of witte, geraffineerde suiker. De kokosbloesem suiker van Royal Green wordt bovendien gewonnen van kokospalmen die biologisch zijn gecultiveerd. Deze suiker beschikt dan ook over het bekende EKO-keurmerk voor gecertificeerde biologische producten.

Waarom is Royal Green Kokosbloesem Suiker gezonder dan rietsuiker en witte, geraffineerde suiker?

Dit ligt aan de zogenaamde Glycemische Index. Deze index geeft aan wat voor invloed koolhydraten op de bloedsuikerspiegel hebben. Koolhydraten die snel worden afgebroken en hun suikers dus snel afgeven in de bloedbaan hebben een hoge GI. Dit soort "snelle suikers" geven eerst een energiestoot maar leiden vervolgens tot een gevoel van lusteloosheid en/of honger. Een teveel aan suikers (energie) wordt bovendien opgeslagen in de vetcellen van ons lichaam. Koolhydraten die hun suikers langzamer afgeven, hebben een lagere GI.
Ons lichaam functioneert optimaal wanneer er geen hevige schommelingen zijn in de bloedsuikerspiegel. Het is daarom raadzaam om snelle suikers zoveel mogelijk te vermijden en te kiezen voor koolhydraten met een lage GI. 

Geraffineerde suiker: GI-68
Rietsuiker: GI-61
Ahorn: GI-54
Honing: GI-48
Agave: GI-40
Kokosbloesem suiker: GI-35

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »