Cacao Nibs - raw en biologisch

Min: €0 Max: €35

Cacao Nibs: om verliefd op te worden!

In de 18e eeuw werden cacaobomen aangeplant in onder andere Maleisië, Indonesië en Brazilië. Oorspronkelijk is het een inheemse boomsoort die groeit in landen rond de evenaar. De Azteken koesterden de vruchten van de boom. Op het hoogtepunt van het Azteekse rijk werd belasting betaald in cacaobonen. In de 16e eeuw maakte Europa kennis met cacao in de vorm van chocolademelk en sindsdien zijn we er dol op met z’n allen. Chocolade en chocolademelk, voor velen is het bijna verslavend lekker. Het is wel jammer dat de huid er soms ‘geprikkeld’ op reageert en je er kilo’s van aan kunt komen, maar dan hebben we het over chocolade: het bewerkte product afkomstig van de cacaoboon. Vetten en toegevoegde suikers spelen daarin een hoofdrol. Cacao nibs is de pure vorm met pure eigenschappen. Zo bevat cacao bijvoorbeeld antioxidanten, tryptofaan, bio-flavonoïden, vitamines A, B, C, D en E, magnesium, sulfur, ijzer, zink, koper, chroom en fenylethylamine (PEA). PEA is een lichaamseigen stof… tenminste als je verliefd bent.

Pluspunten van Cacao nibs


* helpt schadelijke vrije radicalen te neutraliseren vanwege de hoge concentratie antioxidanten
* helpt tegen hoofdpijn, migraine, depressie en stress
* heeft een gunstig effect op het humeur, zorgt voor een goede nachtrust
* onderdrukt het hongergevoel, zorgt voor een juiste balans van de bloedsuikerspiegel
* ondersteunt het immuunsysteem en de werking van het zenuwstelsel

Trypotaan is de basis van serotine, een neurotransmitter die zorgt voor een bescherming tegen stress. Mensen met veel serotine in het lichaam hebben vrijwel altijd een positieve kijk op het leven. En serotine is maar een van de honderden werkzame stoffen in de boon. Magnesium is een andere belangrijke stof, volop aanwezig in cacaobonen. Tegenwoordig kampen nogal wat mensen met een magnesiumtekort en dat kan leiden tot geestelijke en lichamelijke vermoeidheid, hoge bloeddruk, spierkrampen et cetera. Leer de smaak van de ‘nibs’ te waarderen in smoothies, op brood of als snack (lekker in combinatie met cranberry’s). Het is chocola zonder overbodige calorieën, weldadig voor de gezondheid.

Pluspunten van de Health Winkel

* Cacao nibs zijn gemaakt van 100% biologisch geteelde cacaobonen
* na het oogsten worden de cacaobonen zorgvuldig in de zon gedroogd, zodat ze hun geconcentreerde smaak behouden. Daarom is het product, ook aangeduid met Cacao nibs raw, geschikt voor degenen die een raw food-dieet volgen
* Cacao nibs (raw) bevatten geen melk en geen toegevoegde suikers


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »