Min: €0 Max: €30

vitamine C in grammen, niet in milligrammen

Een bes stelt zich graag aan u voor. De naam is Camu camu. Zijn ‘thuis’ is het tropisch regenwoud, en dan met name de moerassige laaglanden van Peru. Er is weinig bekend over hoe de bes vroeger werd benut en gebruikt. We weten niet of het fruit als geneeskrachtig te boek stond. Misschien omdat het gemeden werd als handfruit. Het is namelijk zuur, erg zuur.

Het goede nieuws: in gevriesdroogde vorm – zonder verlies van de goede eigenschappen – is de smaak aangenaam . Tot op de dag van vandaag is het nog steeds een vrij onbekende bes waarnaar weinig wetenschappelijk onderzoek is gedaan.

Het is wel een gegeven dat er 2 gram vitamine C verscholen zit in 100 gram fruit. Meestal wordt het vitaminegehalte uitgedrukt in milligrammen, niet bij de camu camu. In vergelijking is dit tenminste 30 keer meer C dan een sinaasappel in zich heeft. Er wordt beweerd dat het zelfs 60 keer meer is! Het lijstje kan aangevuld worden met: tien keer meer ijzer, drie keer meer niacine (B3) et cetera. En dan de onmisbare antioxidanten, mineralen en aminozuren. C is essentieel voor het zenuwstelsel en alles wat daar direct mee te maken heeft. Zenuwbanen lopen door het hele lichaam, van de tenen tot aan de kruin. Noem het maar het elektronisch systeem van het lichaam. De zenuwen ‘vertellen’ aan de hersenen, het commandocentrum, wanneer de spieren moeten samentrekken en de longen lucht moeten inademen.

 

Pluspunten van Camu camu

  • ondersteunt het zenuwstelsel en het immuunsysteem
  • helpt griep en verkoudheid bestrijden, gaat tandvleesontsteking tegen
  • ondersteunt een goede werking van het oog
  • zorgt voor alertheid, gaat geheugenverlies tegen
  • gaat huidveroudering tegen


Een depressie is een van de gezondheidsproblemen die kunnen ontstaan als het zenuwstelsel onvoldoende functioneert. Ook kan er sprake zijn van ‘brain fog’ en dat houdt in dat iemand minder snel leert en onthoudt. Antioxidanten en vitamine C hebben een gunstige invloed  op het reduceren van leeftijdsgerelateerde kwalen en aandoeningen. Een verminderd zicht bijvoorbeeld wordt in de regel toegeschreven aan lens- of cilinderafwijkingen. Bij de diagnose  wordt te weinig gelet op het voedingspatroon en dus vergeten dat een tekort aan vitamine C zomaar de oorzaak kan zijn van oogproblemen.

 

Pluspunten van de Health Winkel

  • verkrijgbaar als biologisch poeder en in capsules in combinatie met Q10
  • het is 100% biologisch, zonder conserveringsmiddelen en chemische toevoegingen
  • Camu camu is geschikt voor vegetariërs en veganisten


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »