Reishi paddenstoelen extract

Min: €0 Max: €90

Reishi: levenselixer van de ‘rijken’  

De Reishi was ooit voorbehouden aan de rijken in China en Japan. De heilzame paddenstoelen waren namelijk erg zeldzaam. Als je ze vond, en je had niet veel geld, dan moest je ze afstaan aan de keizer, koning of welgestelden. In de traditionele Chinese geneeskunde werd al voor onze jaartelling melding gemaakt van dit levenselixer. Het stond bovenaan de lijst met keizerlijke kruiden; een paddenstoel die de algemene gezondheid bevordert, ziektes bestrijdt en helpt voorkomen. De gebruiker zou niet of minder vatbaar zijn voor bepaalde aandoeningen. Geen wonder dat een arme sloeber weleens probeerde er een paar voor zichzelf te houden. Als we de Reishi van dichtbij bekijken, zien we dat deze steeltjeszwam een glad oppervlak heeft en in zes kleuren voorkomt. Onderzoekers zeggen dat de kleur te maken heeft met omstandigheden als temperatuur en voedingsstoffen. Met het blote oog zien we niet de rijke inhoud: vitamine C, calcium, mangaan, ijzer, koper, zink, polysachariden, triterpenen, enzovoort. Een keizer onder de voedingssupplementen, eentje met een smetteloze reputatie. En inmiddels voor iedereen verkrijgbaar.

Pluspunten van Reishi

* beschermt tegen typische welvaartsziekten, zoals hart- en vaataandoeningen, maar eveneens oververmoeidheid, verstopping en infectieziekten
* versterkt het natuurlijk afweersysteem, draagt sterk bij aan een snel(ler) herstel na ziekte
* verlaagt het cholesterolgehalte, ondersteunt een gezonde bloeddruk
* heeft een regulerende en reinigende werking, bestrijdt allergieën zoals hooikoorts
* is rustgevend en stressverlagend

Met name de polysachariden leveren een grote bijdrage aan ons immuunsysteem. Het aantal T-cellen stijgt en deze ‘opruimcellen’ zijn nodig als beschermers tegen ziektekiemen. Opvallend is verder de vermindering van risicofactoren van hart- en vaatziekten. Dit wordt toegeschreven aan bepaalde zuren die een teveel aan cholesterol verwijderen en de bloeddruk verlagen. Volgens diverse studies zouden ook mensen met reumatoïde artritis baat hebben bij Reishi.

Pluspunten van de Health Winkel

* het extract – via warm water verkregen waardoor de gewenste bestanddelen optimaal behouden blijven - is afkomstig van de gehele paddenstoel, met name de sporen en het vruchtlichaam worden gezien als de beste delen
* het  extract is 20 keer sterker dan een poeder
* de tabletten zijn zuiver plantaardig, goed verdraagbaar en zonder toevoegingen
* geschikt voor vegetariërs en mensen met allergieën

Extra informatie: Reishi heeft niet of nauwelijks bijeffecten, al kan het raadzaam zijn om de dosis stapsgewijs op te bouwen.


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »